beats by dre cheap

SDUKS: SLUŽBE ZA ZAPOŠLJAVANJE SAME SEBI SVRHA

11.6.2009. 12:59
FSA3599
UP: Unutarnja politika
SDUKS: SLUŽBE ZA ZAPOŠLJAVANJE SAME SEBI SVRHA

Sarajevo, 11. juna (LIVE.BA/Fena) - Organizacija mladih Socijaldemokratske unije Bosne i Hercegovine Kantona Sarajevo smatra da su zavodi i službe za zapošljavanje potpuno neefikasne institucije, upitna rada i svrhe postojanja, s obzirom na slabu učinkovitost i netransparentnost njihovog djelovanja.

Smatramo poraznim da ove institucije, kako na federalnom tako i na kantonalnom nivou, godišnje uspiju zaposliti tek nekoliko stotina nezaposlenih, iako posjeduju velike budžete i glomazan birokratski aparat. Zbog nerada ovih službi u posebno su teškom položaju mladi kao najbrojnija skupina nezaposlenih te ovaj najznačajniji resurs naše zemlje, mladi stručnjaci, stoji neiskorišten, stav je SDU-a.

Organizacija mladih SDU-a BiH Kanton Sarajevo smatra da su službe za zapošljavanje, na način kao što danas rade, potpuno zastarjele i nefunkcionalne, jer ne ispunjavanju osnovnu svrhu za koju su osnovane, zbog čega traži da se rad ovih službi promijeni iz temelja, u skladu s aktuelnim trendovima u tržišnoj ekonomiji.

(LIVE.BA/Fena) gk/mb

 

http://www.live.ba/bs/vijesti/blok-vijesti-za-period-od-11.6.2009.-12:21-do-11.6.2009.-13:23

Blog za istinsku socijaldemokratiju
http://sdubih.blogger.ba
13/06/2009 20:48